tiistai 6. elokuuta 2024

Kuistille eristettä, helmipaneelia ja vinyylilankkua



Kevään ja kesän aikana kuistilta on revitty pois gyproc-seinät ja haltex-katot. Eristeeksi on laitettu polyuretaanilevyä ja kattoon kaikkein päällimmäiseksi myös villapurua. 

Pintoihin laitettiin tavallista- ja helmipaneelia. Uudet kaapit kokosin vanhoista 50-luvun laakaovista. Lattiaan vinyylilankkua. Vinyylilankun valinta oli vaikeaa, kun mieleistä puukuviota ei löytynyt. Lopulta päädyimme valitsemaan jotain muuta - kun kerran ei ole puuta, ei sen ole pakko siltä näyttää.

Olemme tyytyväisiä - kunhan saadaan siivottua ja sisustettua.



Projektin työläin kohta oli lopulta lattian tasoittaminen. Vanhan laminaatin alta paljastui kierot lattialevyt, joita ei enää saanut eristeillä paksunnettujen seinien alta helposti poiskaan. Päädyin tekemään itsetasoittuvalla tasoitteella. Itsetasoittuva on vähän liioiteltu termi.

Neuvoni on, että kannattaa tasoittaa heti reilulla kerroksella - silloin painovoima toimii ja massa tasoittuu. Jos nuukailee, joutuu tekemään uudestaan ja uudestaan... Silloin voi lopulta joutua korottamaan enemmän kuin jos olisi kerralla tehnyt oikein.

Kuvassa reippaasti primeria - sen avulla näki selvästi, ettei ensimmäinen kerros tasoitetta riittänyt.


Vanhat laakaovet saivat uuden elämän. Maalaus onnistui yllättävän hyvin laadukkaalla pensselillä. Seinissä ja kaapinovissa oli käytössä Colorian Hirsi- ja paneelimaali, sävynä Teknoksen lappusista löytynyt "Dimma på havet, T1772"



Sähkökaappi katoaa nyt nätisti seinäpintaan.