lauantai 15. kesäkuuta 2013

Kirja-arvio: Hannu Rinne, Perinnemestarin Rintamamiestalo, WSOY

Perinnemestarin rintamamiestaloTämä kirja taitaa olla sukua televisiossa pyörineelle sarjalle, josta en itse nähnyt kuin pari pätkää. Talo ei juuri silloin ollut ajan kohtainen ja jotenkin se jäi.

Se oli menetys, jos tuo sarja oli lähellekään niin hyvä kuin tämä kirja.

Perinnemestarin Rintamamiestalo on mainio sisäänajo kenelle tahansa vanhemmista taloista kiinnostuneelle. Oma uusi kotimme on aiempaa vuosikertaa kun nämä suomalaiset tyypitalot, mutta sen verran lähellä, että kirja puolustaa paikkaansa kirjahyllyssä.

Nautittavinta kirjassa on sen asenne. Rinne kertoo, että ongelmia tulee, mutta niistä on mahdollista selvitä. Eikä ehjää kannata korjata - parempi säästää voimiaan pakkorakoon. Toisaalta hän ei vaadi vanhan talon omistajia elämään museossakaan.

Yläkertarempasta oli hyvä osio, ja ikkunoiden huolto oli hyvin kuvitettu. Sinänsä ikkunaremppaan löytyy verkostakin hyvät ohjeet ilmaiseksi.

Teknistä otetta pehmentää muutama kuvaus rintamamiestaloista ja perheistä, jotka niitä asuvat. Ja remontoivat.

Rintamamiestalo-foorumin aktiivit eivät todennäköisesti suuria valaistumisia kirjasta saa, mutta ummikoille se voitaisiin vaikka kuntien rakennusviranomaisten puolesta määrätä pakolliseksi.

Ostin omani kappaleeni Akateemisesta, koska harrastan mielijohteita. Halvemmalla kirjan voi tilata vaikkapa täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti