perjantai 7. kesäkuuta 2013

Lattiamaaleista

Toinen homma, jonka aiomme tehdä muuttoa edeltävän remonttiviikon aikana on yläkerran lattia. Alkuperäinen lautalattia luonnollisesti säilytetään, mutta ajattelimme maalata sen valkoiseksi.

Hionnat ja sen semmoiset jätämme minimiin, jotta valkoisesta (kyllä - kaikista varoitteluista huolimatta) lattiasta tulisi mahdollisimman rouhea. Tähän postaukseen kokoan vähin erin vaihtoehtoisia maaleja, joiden joukosta lopullisen vallinnan teemme.

1. Tikkurilan Betolux uretaanialkydimaali oli maalikauppiaan ensimmäinen suositus. Kauppias sanoi myös, että lattia on käyttökunnossa noin viikon päästä maalauksesta - vaikka sitä ei tuon linkin takana sanotakaan. Meiltä loppuisi aika kesken.

2. Noh, toinen vaihtoehto olisi Betolux Akva Lattiamaali. Vesiohenteinen polyuretaani-akrylaattimaali kuivuisi nopeammin. Maalia käyttäneiden mukaan jopa yllättävän nopeasti.

3. Ja aina vain saman tehtaan maaleja: Permo-alkydimaali on perinnetietoisen vaihtoehto.

Väkisinhän tässä tulee tulee sellainen olo, että jos yksi tehdas tarvitsee puulattioita varten kolmea eri tuotetta, ei yksikään niistä voi olla kovin hyvä.

4. Tampereen Maalitehtaan Pokua moni on myös kehunut. Tehdas on nykyään LV Coatings ja uretaanialkydimaali Poku lienee saanut nimen Ovika. Tarjolla on myös saman niminen pohjamaali.

5. Uulatuotteem Uula-Puulattiamaalia kehutaan myös. Valmistettu luonnonhartseista ja pellavaöljy- alkydistä. Perinteistä meininkiä.

Enemmänkin vaohtoehtoja varmasti löytyy. Listaan lisää myöhemmin.

Kaikki ovat varmasti hyvä paljaalle puulle, mutta entä sellaiselle vanhalle puulattialle, jota ei edes aiota hinkata putipuhtaaksi? Mikä maali tarttuu vanhaan lakkapintaan pelkän maalipesun ja kohtuullisen karhennuksen jälkeen?

Kerron kun tiedämme.

PS. Tästä voi tulla yllättävän helppoa! Tikkurilan maaleista sopisi vain Betolux Akva, muiden kuivumisaika on yksinkertaisesti liian pitkä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti